söndag 3 mars 2013

Hasselnötsbröd (12 stycken)











Hasselnötsbröd




Ingredienser
8 dl vatten
50 g jäst
3 msk rapsolja
1 dl solrosfrön
1 msk salt
5 tsk farinsocker
1 dl kokosnötsmjöl
10 dl mjölblandning
2 dl hasselnötter



Gör så här
Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ut jästen i ljummet vatten, salt och farin. Häll degspadet i degmaskinen och tillsätt rapsoljan, kokosnötsmjölet och solrosfröna. Tillsätt mjölblandningen och bearbeta i ca 10 minuter. Låt jäsa i 30 min. Dela upp i ca 12 delar och forma till avlånga bröd, som små baguetter. Lägg på de hackade nötterna och tryck till lite. Låt jäsa i ytterligare 30 min. Grädda i 150° i ca 35 min. De går jättebra att frysa, så jag brukar göra dubbel sats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar